Desperat etter mer plass i ditt soverom? Da er du ikke alene. Over hele landet finner vi sprekkfulle skap, stappet fulle av sko, klær, og alt annet tenkelig man kan få klemt inn.

Skyvedorer-concrete-og-speil-sorte-profiler-sprosser

Skap med hengsler er den lengstlevende typen skap vi kjenner til.

I flere århundrer har det vært lagret ting i denne typen skap, det har alltid vært et lett system for å beskytte og lagre verdisaker og andre ting. Dessverre har denne skaptypen sine begrensninger og oppfinnelsen av skyvedørsgarderoben var en kjærkommen oppfinnelse til moderne boligløsninger med urbane forutsetninger og med krav til bedre utnyttelse av plass.

Skyvedørsgarderoben er mer en bare skap, da det legger dybde og personlig karakter til boligen uansett størrelse. La oss nå gå gjennom hvorfor skyvedørsgarderober er et bedre alternativ for din moderne livsstil.

Slitasje og plass

Den tradisjonelle garderoben med hengseldører har begrensninger på hvor brede dørene kan være og er gjenstand for slitasje over tid som går utover hengslene og igjen kan føre til at dørene ikke lukkes helt igjen. I verste fall kan slitasjen føre til at dørene faller av. Slike begrensninger og den samme type slitasje har man ikke i skyvedørsgarderober. Med sine dører som vender utover, tar den klassiske skaptypen mer ubrukt plass, og det går ikke ann å lagre ting i nærheten av dørene. I den moderne skyvedørsgarderoben har man større mulighet til bredde på dører, og mange design tilpasning alternativer. Det gjør skyvedører til et ypperlig alternativ for den urbane og moderne.

Det er “innsiden” som teller

Et garderobeskap er litt som en god venn, du velger heller ikke dine venner kun for hvordan de ser ut, da det er “Innsiden” som teller. Det samme kan sies om en skyvedørsgarderobe. Her har du store muligheter hva gjelder innredning. Kurvsystemer, skuffer, og oppheng.

Hvorfor velge skyvedørsgarderobe, Bilde: dame som blar i kjoler som henger på kleshengere

Glassdører

Hengslede garderober krever en solid konstruksjon. Døren i seg selv kan lages av en rekke ulike materialer, men siden all vekt er konsentrert på hengslene, kan ytterligere vekt som speil og glassdører forårsake problemer. De samme utfordringene ses ikke på skyvedørsgarderober, der du har mulighet for å bygge garderoben i tynnere materiale som også tåler vekten av glass og speil. Alternativene til design og utforming når det gjelder fargevalg, teksturer og finish er så å si ubegrenset. Dette er en skaptype som man kan personalisere og gjøre stilfull og gjenspeile både personlighet og som også blir et lekkert øyefang i boligens helhetlige inntrykk.

En boliginvestering

Dessverre er skyvedørsgarderober ikke mulig å ta med seg når man flytter. Men ulempen har også en bakside med gullbelegg. Når du investerer i en stilfull skyvedørsgarderobe kan du forvente å få mye av investeringen tilbake ved et salg. Da kjøperen også får utbytte av den praktiske oppbevaringsplassen.

Enkel installering

Skyvegarderobe dører er mot formodning svært enkle å installere. Et skyvedørsystem trenger bare et topp og bunn spor for å kunne fungere. På youtube finner man monteringsvideoer som viser deg hvor enkelt det er å montere.

Konklusjon

Skyvedørsgarderober har alle fordelene uten de ulempene et vanlig skap vil ha. Finn skap ut ifra dine behov og ditt budsjett, men husk at et stilfullt skap kan være det lille ekstra, både utseendemessig men også i en travel hverdag hvor kronglete løsninger er upraktisk.